torstai 26. elokuuta 2010

Tommy katsoo menneisiin ja lähitulevaisuuteen



Don Johnson Big Band aikoo tuoda Huvilan lavalle uutta ja vanhaa



Kun on keikkaillut runsaan vuosikymmenen ajan ympäri Suomea, pääsee kovin harvoin enää valloittamaan täysin uusia keikkapaikkoja. Yhtyeellämme on vuosien varrella ollut ilo ja kunnia päästä soittamaan legendaarisilla lavoilla vanhasta Kirjurinluodosta uuteen Kirjurinluotoon, Tavastialta (jo kuopattuun) Joensuun Kerubiin, Vanhasta Jäähallista Helsingin Olympiastadionille.

Perjantaina 27. elokuuta edessä on kuitenkin täysin uusi luku, kun kahdeksanhenkinen Don Johnson Big Band kapuaa ensimmäistä kertaa Huvila-teltan lavalle. Tunnin mittaisella keikalla lämmitellään yleisöä lontoolaista The Very Bestiä varten, mutta meille kyseessä on myös täysin erityinen oma keikka. Niin erityinen, että sitä varten on treenattu mm. biisejä, joita on kuultu livenä viimeksi yli puoli vuosikymmentä sitten tai joissain tapauksissa ei koskaan.

Vierailijoina mukana on kaksi häkellyttävän taitavaa virtuoosia, upea slam-kitaristi Petteri Sariola ja beatbox-velho Felix Zenger. Molempien herrojen kanssa on ollut ilo saada tehdä yhteistyötä jo useamman vuoden ajan – ja jälkimmäisen kohdalla yhteinen historia sai alkunsa nimenomaan Huvila-teltasta.

En ollut koskaan tavannut Felixiä, kun meidät pyydettiin mukaan tulkitsemaan Massive Attackiä vuoden 2005 Huvila Remix -juhlakeikalla. Ensimmäinen kohtaaminen Helsingin Arabiassa järjestetyissä treeneissä oli minulle täysin pudottava ja ikimuistoinen kokemus. Suomalaisia beatboxaajia oli todella harvassa, mutta yhtäkkiä edessäni mikkiä piteli hädin tuskin täysi-ikäinen kaveri Turusta, jonka taidot olivat täysin samalla viivalla Rahzelin tai Scratchin kaltaisten kovien kansainvälisten beatboxaajien ja vokaaliskrätsääjien kanssa. Tyyppi oli vielä kaiken lisäksi sympaattisen vaatimaton ja mukava kuin mikä.

Tuolta keikalta alkoi paitsi ystävyys Felixin kanssa myös pitkään jatkunut yhteistyö. Saman vuoden 2005 jouluna hänet saatiin ensimmäistä kertaa mukaan myös DJBB-keikalle Tavastialle pudottamaan yleisön leukoja ja villitsemään jengiä.

Nyt kun Felix työstää omaa kunnianhimoista soolomateriaaliaan ja on jo päätynyt lavalle mm. Pharrell Williamsin N.E.R.D -yhtyeen kanssa, yhteiset keikat miehen kanssa tuntuvat sitäkin hienommilta ja ainutkertaisemmilta. Voi nimittäin olla että Zenger-ohjus singahtaa pian puhkumaan rytmejään paljon isommille kansainvälisille areenoille. Eikä mikään olisi upeampaa.


Tommy Lindgren
Don Johnson Big Band

Don Johnson Big Band ja The Very Best perjantaina 27.8. Huvila-teltassa klo 19 alkaen

Liput Lippupisteestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti