tiistai 31. elokuuta 2010

Balkan-humppa kokosi kaverit


Huvilalla esiintynyt Balkan-musiikin kuuma nimi Shantel & Bucovina Club Orkestar osoitti Juhlaviikkojen erityisen piirteen - se kokoaa samanhenkisiä ihmisiä. Paikalla oli spontaanisti jopa kymmeniä ystäviäni. Yksin, kaksin, neljin minä ja kaltaiseni olimme kokoontuneet teltalle itäeurooppalaista, orientaalisesti maustettua ravintolahumppaa kuuntelemaan. Nekin, joita en tuntenut, vaikuttivat sellaisilta, jotka voisin tuntea. 30-40-vuotiaita kulttuuria sivuavilla aloilla työskenteleviä riitti. Punavuori, Käpylä ja Kallio; vaihteettomat retropyörät teräsaitaa vasten odottamassa.

Niinpä olinkin keikkaan hyvin tyytyväinen, vaikka puuduin musiikkiin puolessa tunnissa. Tuntui kuin kaikki biisit olisivat samaa, toki hyvin reipasta ja mahtavasti sovitettua, humppaa. Ei se mitään. Viihdyin baarin puolella lopun keikkaa ja ilmassa oli suuren kulttuurijuhlan tuntu.








Juhlaviikot pohtii tänä vuonna eri tapoja suhtautua taiteeseen. Mikä on sinun taidesuhteesi? Oletko taiteen kokijana esimerkiksi skeptikko, kriitikko, bilettäjä vai taidefani? Jani Toivola, Anna Kortelainen, Aleksi Bardy ja Marja-Terttu Kivirinta kirjoittavat festariblogissa omasta suhtautumisestaan taiteeseen ja Juhlaviikko-tunnelmistaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti