perjantai 27. elokuuta 2010

Kaikuja kiviseinistä

Kuva: Charlotte Estmann-Wennström
Kävin katsomassa tämän vuoden Juhlaviikkojen tanssin tilausteoksen, koreografi Carl Knifin valmisteilla olevan Hologram Wallsin harjoituksia. Vaikka teos on vielä tässä vaiheessa keskeneräinen, imaisi läpimenosta välittynyt tiivis tunnelma mukaansa.

Viisi esiintyjää tanssivat läkähdyttävän fyysistä koreografiaa välillä yhdessä, välillä yhden tai vain muutaman esiintyjän ollessa näyttämöllä. Äänimaailma kuljetti minut keskelle pimenevää kaupunkia sekoittaen unohtuneita kaikuja porttikongeista, kivitalojen seinistä kimpoilevia kuiskauksia ja asemien kaukaisia kuulutuksia...Tanssijat sulautuivat äänimaailman hengittävään pulssiin kuin ihmiset kivisen kaupungin keskelle.

Teoksen valaistus ja puvustus olivat vielä valmisteilla, joten valo- ja pukusuunnittelija istuivat Kiasma-teatterin pimeässä katsomossa virittäytymässä teoksen olemassa olevien elementtien tunnelmaan. Jään kiinnostuneena odottamaan millainen lopullinen kokonaisuus tulee olemaan, kun kaikki taiteilijat pääsevät kantamaan kortensa kekoon. Sen voin kuitenkin tässä vaiheessa jo luvata, että lopputulos tulee menemään ihon alle!

Esittävien taiteiden tuottaja Sanni Pajula, jolla on jatkuva nälkä aina festareiden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti