maanantai 30. elokuuta 2010

Nuorallatanssi viehätti

Les Colporteursin nuorallatanssiesitys oli hauskaa katsottavaa sekä minulle että 12-vuotiaalle pojalleni. Vahva sirkuspainotus tuo nykytanssiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jopa komiikkaa, kun taitavat akrobaatit "horjahtelevat" vaijereilla ja putoilevat tasolta toiselle.

Tanssiesitykseksi tämä oli hyvin tarinallinen, mikä edesauttoi lapsen keskittymistä. Vai pitäisikö sanoa, että sirkusesitykseksi Colporteursin teos oli tanssillinen, kummin päin asiaa pitäisi ajatella? Joka tapauksessa hauskaa, kaunista ja viihdyttävää no-nonsense-ruumiinkieltä. Erityisbonus esiintyjien arkisista vaatteista ja rauhallisesta sekä läsnäolevasta ilmaisusta.

Ja tässä kohtaa on ehkä syytä myöntää, että nykytanssista sinänsä en ole oikein saanut yrityksistä huolimatta kiinni. Tästä sain.







Juhlaviikot pohtii tänä vuonna eri tapoja suhtautua taiteeseen. Mikä on sinun taidesuhteesi? Oletko taiteen kokijana esimerkiksi skeptikko, kriitikko, bilettäjä vai taidefani? Jani Toivola, Anna Kortelainen, Aleksi Bardy ja Marja-Terttu Kivirinta kirjoittavat festariblogissa omasta suhtautumisestaan taiteeseen ja Juhlaviikko-tunnelmistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti