tiistai 4. elokuuta 2009

Art goes Kapakka kuplii taidetta

Kuva: Heini Lehväslaiho

Paras aika vuodesta on juuri alkamassa. Mökkikansa palaa maaseudulta sorvin ääreen ja kaupunkiin syntyy taas eloa. Tätä elokuista sykettä on jo 15. vuoden ajan vauhdittanut Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali.

Tiettävästi maailman ainoa näin laaja kapakkafestari toimii estradina 10 päivän ajan monipuoliselle taiteelle ja kulttuurille. Mukana on 35 ravintolaa ja yhteensä 317 esitystä ja 29 taidenäyttelyä.

Hienoimpia hetkiä olen kokenut AGK:ssa silloin, kun olen lähtenyt ennakkoluulottomasti fillarilla ohjelma kourassa kaupungille pyörimään. Saman illan aikana voi olla 20 esitystä, joista voi valita spontaanisti juuri sillä hetkellä parhaimmilta tuntuvat. On se sitten tiedeluentoa, klassista musiikkia, elektroa tai vain baarin yleistä kuhinaa.

Tänä vuonna olen päättänyt ahmia yhtenä päivänä kaikki Tsiigaa-taidenäyttelyt läpi, sillä useana vuonna olen esityksistä hurmioituneena unohtanut katsoa ravintoloiden seiniä. Kapakoiden taidenäyttelyt on kuratoinut Rauha Mäkilä, joka haluaa tuoda erityisesti nuorten taiteilijoiden töitä esiin.

Yritin miettiä muutamia tärppejä tulevaa festaria ajatellen. Se on aina niin epämieluisa tehtävä, kun kaikkea on niin paljon. Odotan innolla, että näen Irina Björklundin keikan 14.8., jossa näyttelijätär soittaa sahaa ja bändi säestää. Myös superkokoonpano One Man Band (18.8. Grand Casino Helsinki) kuumottaa, sillä mitä se on kun on kaksi huippukitaristia ja beatboxaaja, yhdessä ja erikseen. Myös Duo Tiksola, Samuli Kemppi, Iconcrash, Frigg ja Korpi Ensemble on nähtävä.

Hypistelen käsissäni uunituoretta käsiohjelmaa, joka on juuri julkistettu. Se on nähtävissä myös AGK.n nettisivuilla.

Tervetuloa fiilistelemään kanssani elokuun iltoihin. Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti esite kouraan ja kapakoihin.

Jonna Hurskainen, Art goes Kapakan vastaava tuottaaja, joka festarikiireidenkin keskellä haaveilee omasta veneestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti