perjantai 14. elokuuta 2009

90 minuuttia Huvilan ovien avaamiseen

Daniel Melingo. Kuva: Philippe Cabaret.

Huvila-teltan - Juhlaviikkojen ainoan ikioman esityspaikan portit avataan vajaan parin tunnin päästä yleisölle.

Telttaa on koeajettu jo parina iltana ja kaikki tuntuu olevan valmista. Parin viikon rakennusurakan tuloksena teltta, katsomo, äänentoisto, valot, ravintola, esiintyjien takahuonetilat, levykauppa, lipunmyyntikioski ja tietenkin bajamajat ovat omilla paikoillaan. Henkilökunta on valmistautunut kolmen viikon telttaleiriin kaivamalla varastoista kumisaappat, sadetakit ja toppaliivit. Ihan vaan kaiken varalta.

Huvilakaudella taivaalle tulee tuijoteltua tiiviisti - mihin suuntaan pilvet iltapäivän aikana liikkuvat ja kuinka harmaita ne ovat. Juuri nyt Lasipalatsin toimiston ikkunasta Tokoinrannan suunnalla näyttää vielä kirkkaalta, Töölön yllä jyrisee jo pian.

Satoi tai paistoi, Huvilan lavan korkkaa tänään Daniel Melingo, armoitettu tarinankertoja, polttavilla silmillään ja karhealla äänellään suoraan sydämeen ampuva keikari. Minuun osui pari vuotta sitten, ja siitä asti lentoaikatauluja Buenos Airesista Helsinkiin on koitettu sovitella Juhlaviikkojen ja Melingon kiertueaikatauluun.

Tänään pääsen jakamaan Melingon luodit täpötäyden teltallisen kanssa.

Ja vielä 19 iltaa edessä!

Kaarina Gould, Juhlaviikkojen tuotantopäällikkö, jolle Juhlaviikkojen Facebook-quiz ei suosittele Melingoa vaan Meg Stuartin ja Philipp Gehmacherin Maybe Foreveriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti