keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Piazza Vittorio -dokumenttielokuvasta saatiin ilmaisnäytökset!

Kuva: Still-otos dokumenttielokuvasta L'Orchestra di Piazza Vittorio.

Kirjoitin tänne blogiin kesäkuun puolivälissä L'Orchestra di Piazza Vittorio -dokumenttielokuvasta. Silloin oli lähestulkoon hallaa ja leffa tuntui lämmittävän mieltä vielä seuraavanakin päivänä.

Tilanne on yli kuukauden jälkeen edelleen sama, bändin jäsenten tarinat ja elokuvan toiveikas tunnelma on palannut mieleen useastikin.

Kesäkuun puolivälin jälkeen ilma on lämmennyt - ja Italia ehti kiristää siirtolaisuuslakiaan. Helsingin Sanomat uutisoi 3.7. Italian parlamentin ylähuoneen hyväksyneen ihmisoikeusjärjestöjen arvosteleman lain, joka tekee luvattomasta siirtolaisuudesta rangaistavan rikoksen.

Nyt laittomasti Italiaan tulleelle voidaan määrätä jopa 10 000 euron sakot. Laiton maahantulija voidaan pitää pidätettynä jopa kuusi kuukautta. Myös luvattoman siirtolaisen majoittajaa voi uhata vankeustuomio. Laki sallii myös eräänlaiset kansalaismiliisit jotka voivat toimia viranomaisten luvalla. Kuulostaa hurjalta. Ja kurjalta.

Oli miten oli, olen tänään superiloinen, koska voin kertoa Juhlaviikkojen tarjoavan kaksi ilmaisnäytöstä L'Orchestra di Piazza Vittorio -elokuvasta! Olen pitänyt hankkeelle hiljaisuudessa peukkuja jo jonkin aikaa ja nyt näytökset ovat varmistuneet - asia saatiin järjestettyä yhteistyössä Kino Engelin kanssa.

Tervetuloa fiilistelemään leffaa joko Juhlaviikkojen avajaispäivänä torstaina 13.8. klo 18 tai keskiviikkona 19.8. klo 21!

The Guardian kirjoitti orkesterista ja leffasta vastikään.
L'Orchestra di Piazza Vittorio Huvilassa tiistaina 18.8.

Maarit Kivistö, Juhlaviikkojen tiedottaja, joka leipoi festivaalitunnelmaan lipuvalle toimistoväelle aamulla pannukakkua, josta tulikin piirakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti