perjantai 3. heinäkuuta 2009

Ota riski - rakastu malilaiseen

Työni Juhlaviikkojen tiedotusharjoittelijana pitää sisällään raivokasta festarisivujen päivitystä. Myspace ja Youtube ovat olleet ahkerassa käytössä kun lisäilen kuunteluklippejä Huvila-teltassa konsertoivien artistien esittelyihin. Kyse on aika unelmaduunista, sillä kukapa ei olisi omalla työpaikallaan etsinyt lapsuuden lempilaulajiensa musiikkivideoita. Noh minä ainakin...

Tuntien hapuilu videoviidakossa tuotti tulosta paitsi Helsingin juhlaviikkojen verkkosivuille, myös omaan musiikkimakuuni. Toimittuani neljä vuotta Basso-radion juontajana tiesin kyllä drum&bassista ja indierockista, mutta esimerkiksi maailmanmusiikin tietämykseni on ollut surkeaa. Afrikkalaiset rytmit tuntuivat videoselailun tuloksena ensin vääriltä, sitten oudoilta, mutta nyt hämmentävän kiinnostavilta.

Ihastuttavin löytö vei tämän harjoittelijan juuri Afrikan lämpöön, sillä malilaisen naislaulajan Oumou Sangaren ääni on helpottanut kuumassa toimistossa työskentelyä jo useampana päivänä. Kun terassit näyttäytyvät kesätyöläiselle vain toimiston ikkunasta, on Sangaren ääni auttanut lomatunnelman luomista työpaikalla. Nettisivujen päivitys, tiedotteiden kirjoittaminen ja Taiteiden yön loputtoman tapahtumalistan editointi luonnistuu rennommin kun kuulokkeista soi Seya-kappale. Edes toimistomme siviilipalvelusmiehen jättimäisiin mittoihin paisuvat jäätelöannokset eivät onnistu herättämään kateutta kun siirryn musiikin avulla Malin auringon alle.

Vaikka afrikkalaiset soundit ovat rytmittäneet harjoittelupäiviä, löytyy kesän yllättävin ihastus koti-Suomesta. Juhannuksen alla hain Twitteriin sopivia linkkejä ja päädyin selaamaan Huvila-teltassa esiintyvän Katri Helenan videoita. Suomalaisen iskelmän supertähti todisti suosionsa syyn, sillä viimeiset kaksi viikkoa päässäni on soinut taukoamatta Vasten auringon siltaa -kappale. Mikäpäs siinä, sillä Katri Helena kuuluu suomalaiseen kesään kuin metsämansikka heinäkorteen.

Ilona Hiila, Juhlaviikkojen tiedotusharjoittelija, joka laulaa pyöräillessään Katri Helenan kappaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti