keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Enää kuukauden odotus

Jani Nuutinen: Un Cirque Plus Juste

En ole lehtien urheilusivujen kovin tiirailija, mutta tänään pysähdyin Helsingin Sanomien urheiluosion alkuun - siellä kerrottiin huippuvoimistelija Olli Torkkelin solmineen kahden ja puolen vuoden sopimuksen Cirque du Soleilin kanssa.

Upea tilaisuus, jo ihan siksikin että kilpavoimistelusta tutut säännöt eivät esityksissä päde. Muistutetaan jutussa tosin myös siitä, että sirkustaiteilijan arki on kaikkea muuta kuin loistoa ja suihkuseurapiirejä. Rankkaa ja säännönmukaista treenaamista monesti.

Seurasin viime vuonna sirkusseurueen touhuja ensimmäistä kertaa läheltä. Kristallikruunut olivat Cirque Plumen väen arjesta kaukana - seurue asui asuntoautoissa sirkusteltan liepeillä. Suihkuseurapiireistä tosin ehkä saattoi puhua, sen verran sateiset heidän täällä viettämänsä viikot olivat.

Plic Ploc -esitys vei veden maailmaan, ja tunnelma teltassa oli tiivistyneen lämmin. Itse näin esityksen iltana, jolloin ylimääräisiä ääniefektejä ei kaivattu - niin kovaa ääntä telttakatteeseen iskeytyneet pisarat pitivät. Ja se oli hienoa.

Tänä vuonna Juhlaviikkojen ja Korjaamo Teatterin yhteisessä Stage-kokonaisuudessa nähdään kooltaan pienempää mutta tunnelmaltaan takuulla yhtä tiivistä sirkusta. Circo Aereon riveissä vaikuttavan sirkustaiteilija Jani Nuutisen sooloteos Un Cirque Plus Juste lupaa yllätyksiä, sirkuksen leikkiä ja intiimiä tunnelmaa. Niin, ja chansonia..

Festivaali lähestyy hurjaa vauhtia, ja ajatus tulevasta ajoittain jännittää, ja vähän hirvittääkin. Samalla odotukseen latautuu hyvää jännitystä - miten hienoja juttuja voimmekaan kaupunkiin tuoda. Kuukauden päästä toivumme parhaillaan ihanan Melingon keikasta ja valmistaudumme iltaan nykytanssin ekakertalaisten kanssa. Ja ihan pian pääsee fiilistelemään myös Janin minimaalista sirkusta.

Maarit Kivistö, Juhlaviikkojen tiedottaja, jonka mielestä chanson sopii elokuiseen Töölöön ihan yhtä hyvin kuin Montmartrelle (ellei paremminkin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti