torstai 30. heinäkuuta 2009

Innostus pitää palapelin kasassa

Yksi Taiteiden yön etapeista: Kiss-puss-pusu Eduskuntatalon portailla.
Kuva: Sanna Nuutinen.

”Miten haetaan melulupaa?” ”Voiko Töölönlahdella myydä ruokaa?” ”Tarvitaanko lausuntatilaisuudessa järjestyksenvalvojia?” ”Voisinko saada pari vessaa puistoon?” ”Voitteko pystyttää meille teltan?” ”Paljonko maksan veroa?”

Viime kuukausien puhelut ja sähköpostit ovat sisältäneet valtavan määrän kysymyksiä. Taiteiden yö on jättiläispalapeli, jonka hallitseminen vaatii paljon työtunteja ja ongelmanratkaisua.

Tapahtuma on alle kuukauden päästä ja jännitys tuotantotiimissä kasvaa. Liina ja Henrik, Taiteiden yön tuotantoassistentit, valmistautuvat ensimmäiseen Taiteiden yöhönsä, kuten minäkin. Keskittyminen yksityiskohtien muistamiseen saa pään höyryämään.

Samaan aikaan työskentely on erittäin nautinnollista - ilmapiiri on innostunut. Se varmasti onkin suuri yhteinen tekijä tuottajissa: halu toteuttaa idea, puskea läpi. Tämä sama innostus saa vuosi toisensa jälkeen noin kaksisataa toimijaa tuottamaan oman ideansa osaksi elokuista Helsingin yötä.

Taiteiden yön koko ohjelma julkistetaan jo ensi viikon torstaina. Tiedotettavaa on enemmän kuin aika antaa periksi, sillä harrastelija- ja ammattituottajat ovat taas koonneet Taiteiden yöksi läjäpäin asioita, jotka ovat innostaneet heitä ja pian meitä kaikkia.

Taiteiden yössä nähdään muun muassa kaupunkitaidetta, jossa yleisö saa käyttää luovuuttaan. Kuusi teosta on jo julkistettu: Kasarmintorilla rakennetaan pienoiskaupunkia ja Uimastadionilla sukelletaan äänitaideteokseen. Töölönlahdella nähdään monitaiteellinen kohtaaminen ja nykytaidetta citykaneista. Eduskuntatalon portaat valtaavat pussaajat ja Kalliossa jaetaan unia.
Lisää tietoa teoksista.
Osallistu uniperformanssiin.

Larissa Lounassalo, Taiteiden yön ja kaupunkitapahtumien tuottaja, joka hymyilee kiireen keskellä historiallisen keskustan liikenteenopastuskartalle, joka näyttää lasten lautapeliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti