keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Naislaulua, rummutusta ja haitarivelhoilua

Kimmo Pohjonen, kuva: Kalle Björklid; Dakha Brakha, kuva: Dakha Brakha

Oman yhtyeeni Klusterin ja ukrainalaisen Dakha Brakhan yhteistyö sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun olin keikalla KTU:n (Pat Matelotto, Try Gunn ja Kimmo Pohjonen) kanssa Kazanissa. Soitimme Dakha Brakhan kanssa samalla festarilla. DB oli itselleni tapahtuman ehdoton kohokohta! Upeaa naislaulua ja hienoa rummutusta.

Tiesin haluavani DB:n heidän kanssaan yhteistyötä. Ajatus kristallisoituu nyt elokuussa Juhlaviikoilla. Teimme projektiin uusia biisejä kesäkuussa Juuso Hannukaisen kanssa. Saimme aikaan 3 demoa, jotka laitoimme Ukrainaan mailin välityksellä. Sieltä tuli hyviä kommentteja ja 3 heidän biisiään takaisin. Nyt meillä on siis kasassa kappaleita molemmilta osapuolilta: katsotaan, mitä niistä syntyy kun yhdymme Helsingissä. Lähtökohdat ovat hyvät ainakin demojen perusteella.

Tarkoituksena on koostaa konsertti, joka olisi kokonaisuus Klusterin ja Dakha Brakhan omista seteistä sekä yhteisestä materiaalista. Homman olisi tarkoitus olla jatkumo. Tämä on ajatuksena, mutta saa nähdä elokuussa mitä todella tapahtuu…

Aivan mahtavaa oli huomata, että lämppärinä illassa on Tampereelta Kusti Vuorinen ja kumppanit. Sain heidän levyn käsiini viime talvena ja se on ollut yksi suurista suosikeistani. Eli kaikilta osin mielenkiintoista musiikkia tulossa.

Kimmo Pohjonen Kluster & Dakha Brakha Huvilassa 1.9. Illan aloittaa Tampo.

Kimmo Pohjonen, jonka elämän ensimmäinen blogiteksti tämä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti