perjantai 28. toukokuuta 2010

Suunnitelmia loppukesään

Pitäisi varmaan heti varata liput eksoottisiin tanssiesityksiin ja kokeilevan klassisen musiikin konsertteihin, joita Juhlaviikot pursuaa - Jegveni Kissin, Magdalena Kozena.

Kulttuurin ahmiminen silmittömästi on tyydyttävää silloin, kun joku on pitänyt huolta siitä että kamassa on joku tolkkukin, että esitettävä taide aukeaa myös katsojalle. Onkohan näin Juhlaviikoilla 2010? Viime vuonna menin sattumanvaraisesti Finlandia-talolle konserttiin, aikuiselämäni ensimmäiseen, ja se oli muuten hyvä paitsi että pidin yleisön ylipukeutumista teennäisenä. Venäläinen teatteriesitys oli tekstityksen prakatessa vähän hämärä setti.

Heti varaaminen olisi tärkeää siksi, että muuten asia kuitenkin jää ja loppujen lopuksi tulee mentyä vain niihin itsestäänselviin tapahtumiin, kuten vaikka Anna Puun ja Chisun konserttiin huvilaan (kaksi lemppariartistiani lempparipaikassani - täydellistä). Mutta helpollahan siinä itseni päästän. Pari kaljaa juotuani menen itsekseni hymisemään mukana biisejä, joita kuuntelen muutenkin.

Miksi en menisi jonnekin josta en vielä tajua mitään.


Hetkittäin skeptinen





Juhlaviikot pohtii tänä vuonna eri tapoja suhtautua taiteeseen. Mikä on sinun taidesuhteesi? Oletko taiteen kokijana esimerkiksi skeptikko, kriitikko, bilettäjä vai taidefani? Jani Toivola, Anna Kortelainen, Aleksi Bardy ja Marja-Terttu Kivirinta kirjoittavat festariblogissa omasta suhtautumisestaan taiteeseen ja Juhlaviikko-tunnelmistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti