tiistai 7. syyskuuta 2010

Mä haluan olla tyttö!

Olen ollut viime perjantaina keikan jälkeen niin tiloissa, että en ennen tätä päivää pystynyt edes ajattelemaan kirjoittamista. Viime perjantain Huvila-keikka by Anna Puu ja Chisu oli upea kuten odottaa saattoi.

Ensin lava
lle paukutti piikkareissa ja sukkanauhoissa menemään ihana Chisu ja toisella puoliskolla samalla stagella jorasi itsensä supistuksien partaalle eräs tuleva mama. Kitara mahan päällä ja säteilevä aura ympärillään. Seuralaisenani oli vastikään äidiksi tullut ystäväni. Iltaa oli odotettu ja valmisteltu pitkään. Alussa jännitin ystäväni reaktioita keikan suhteen. Mitä mahtaa ajatella toisinaan “enemmän taiteilijaksi" tunnustautuva ystäväni näistä pop-naisista? Kolmannen biisin kohdalla ystäväni kuitenkin huusi korvaani: ”tää on niin voimauttavaa!” Alkusetin vain tuijotimme silmät nauliintuneina. Ilta päättyi transsinomaiseen hyppelyymme lavan edustalla. Stagella Anna ja Chisu ja molempien bändit.

Mieleen iski vanha muisto ala-asteelta. Tytöillä oli jo silloin paljon kivempaa kuin pojilla. Jo siinä iässä tytöillä oli ilmiömäinen kyky saada asiat tapahtumaan ja aina oli mielettömän hauskaa. Kaiken mitä tytöt teki ne teki täysillä…huusi, nauroi, itki ja tappeli. Pojat samaan aikaa
n toisaalla potkivat kiviä ja murahtelivat. On ne pojatkin siitä onneksi kehittyneet, mutta kyllä tytöissä on enemmän voimaa.

Keikan jälkeen kävelimme ystäväni kanssa Tokoinrannassa molemmilla pulssi tuhat. Antakaa mulle kynää ja paperia nyt, mä kirjoitan kirjan, laulan levyllisen biisejä tai puran ja kokoan ympyrätalon uudestaan. Ainakin nyt tuntuu siltä että pystyn mihin vaan!

Kiitos Anna ja Chisu!Juhlaviikot p
ohtii tänä vuonna eri tapoja suhtautua taiteeseen. Mikä on sinun taidesuhteesi? Oletko taiteen kokijana esimerkiksi skeptikko, kriitikko, bilettäjä vai taidefani? Jani Toivola, Anna Kortelainen, Aleksi Bardy ja Marja-Terttu Kivirinta kirjoittavat festariblogissa omasta suhtautumisestaan taiteeseen ja Juhlaviikko-tunnelmistaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti