torstai 5. marraskuuta 2009

Viikon linkkivinkit

Alkuun klassista. Thomas Zehetmair Paganinin kimpussa. Bongasin ääninäytteen jo viime viikolla Alex Rossin (The New Yorkerin musiikkikriitikko) blogista Unquiet Thoughts ja samana päivänä eräs viulisti kommentoi levyä Facebook-statuksessaan jokseenkin näin: "OMG. It ain't pretty and I like it."

Rossin blogi on seuraamisen arvoinen, samoin kuin hänen toinenkin, tällä hetkellä hieman harvempaan tahtiin päivittyvä bloginsa The Rest is Noise. Ross on myös julkaissut samannimisen kirjan, joka johdattaa nykymusiikin labyrinttiin. Blogista löytyy myös infoa kirjasta ääninäytteineen.

Toinen vinkki lumipyryn keskelle on Hufvudstadsbladetin kulttuuriblogi, jonka tuoreimmassa kirjoituksessa mainitaan myös Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja, ei kuitenkaan Juhlaviikko-yhteyksissä tällä kertaa. Erik Söderblom on nimittäin viime viikkoina ollut tutumpi näky Svenska Teaternin kuin Juhlaviikkojen käytävillä - Körsbärsträdgård saa ensi-iltansa lauantaina, ja siitä sekä kielipoliittisesta keskustelusta voi lukea muun muassa Hbl:n blogista.

Loppuun ei niinkään luku- vaan menovinkki. Nyt kipin kapin lippuostoksille, ettei jää ilman Dance with Dancers -elämystä. Suomen Kansallisoopperan huikea idea avata Alminsalin ovet öiseen käyttöön saa kiitosta ainakin useammalta juhlaviikkolaiselta. Odotamme iltaa innolla!

Unohtaa ei saa meneillä olevia Kettupäiviäkään. Eikä Etnosoi! -festivaalia. Eikä Liikkeellä marraskuussa -tapahtumaa.. Eikä isiä sunnuntaina.

Maarit Kivistö, Juhlaviikkojen tiedottaja, joka ottaa vastaan isänpäivälahjaehdotuksia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti