perjantai 9. lokakuuta 2009

Syyslauluja

Ane Brun, kuva: Anders Widlund

”It´s the changing of the seasons…”

Ulkona sataa, ja yhä useammat illat kuluvat sohvalla villaan kääriytyneenä. Taustalla soi usein Ane Brun. Norjalaisen laulajan kappaleet sopivat syksyyn kuin hunaja teehen – suosittelen myös kaikkea neljää samanaikaisesti.

Brunin keikka Huvilassa kuului itselläni yksiin festarin kohokohdista. Lokakuun lopussa Ane nähdään jälleen Helsingissä – tällä kertaa Tavastian lavalla. On siis kammettava itsensä ylös ja ulos ainakin siksi aikaa, että käy kuuntelemassa kuinka biisit soivat klubiympäristössä. Marraskuun kulttuuripistoksen voi puolestaan saada Korjaamolta, jonne Ane Brunia Huvilassa lämmitellyt The Tallest Man on Earth saapuu 21.11.

Monen työkaverini mielestä Huvilan ehdoton piristysruiske oli Katri Helena. Kesädiivalta saa valohoitoa myös syksyllä: lämmön tuntee ainakin mielikuvissa, kun ympärillä soi Vasten auringon siltaa.

Jätän ehkä kuitenkin kumpparit kaappiin vielä hetkeksi. Hyväksytäänkö reippailuksi levyn vaihto? Seuraavan kerran viltin alla kuuntelen Scandinavian Music Groupin tuoretta kokoelmaa - ja muistelen Huvilan keikkaa, jolla ei vielä tarvittu kahta villapaitaa päällekkäin.

”Maa oli kylmä marraskuussa
se kiipesi kylkeä ylös silmiin
tarttui jalkoihin…”

Saara Oranen, Juhlaviikkojen tiedottaja, jonka mielestä syksyllä saa sanoa ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti