tiistai 4. toukokuuta 2010

Altistukaamme uudelle


Tänä vuonna haluamme entistä vahvemmin saattaa sinut uusille poluille, tai ainakin ottamaan syrjähypyn siltä tutulta. Miksi ihmeessä?

Jokainen meistä luutuu ja urautuu joskus, takertuu mielipiteisiin ja antaa stereotypioiden jyrätä. Juuri niillä hetkillä on haastettava itsensä tarkastelemaan vaihtoehtoja, löytämään uusia toimintamalleja ja ajattelun rakenteita.

Taide tarjoaa mahdollisuuksia kokeilla uutta, avata mieltä, nähdä toisin. Taiteen äärellä voi pysähtyä pohtimaan: mitä jos maailma olisikin tällainen?

Uskon, että vuoden 2010 Juhlaviikoilta löytyy lukuisia mahdollisuuksia testata uutta, oli sitten taiteen suurkuluttaja tai intohimoinen penkkiurheilija, tai molempia. Miten olisi brasilialainen, hip-hopiin ja capoeiraan pohjautuva nykytanssi? Ai, olet jo nähnyt? No ehkäpä sitten oman kansallissankarimme sinfoninen elämäntyö? Tai 16 varhaisnuorta lavalla? Balkan-discoa? Chansonia?

Festivaali on mitä mainion hetki törmäillä esityksiin, hairahtua sinne minne ei muuten ehkä menisi. Tai mennä juuri sinne, minne suunnittelikin.

Tervetuloa mukaan, tästä se taas alkaa!

Erik Söderblom, Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti