maanantai 3. elokuuta 2009

On ne valtavia!

Kuva: Simon-Pierre Gingras.

Näin Taiteiden yön esityksen helmen seikkailusta Saksassa Hattingenissa viikko juhannuksen jälkeen. Jäin miettimään, miksi esitys tempaisi minut mukaansa.

Olin toki perehtymässä toteutukseen ja käymässä läpi Helsingin tuotantoa ranskalaisen Plasticiens Volants -ryhmän kanssa, ja käytin siksi kaksi päivää suurelta osin ohjelmanumeroa pohtien.

Miksi kuitenkin show, jonka kulun tiesin etukäteen hyvin tarkkaan, sai minut haukkomaan henkeäni?

Musiikki ja hahmot toimivat hyvin yhteen, värit ovat voimakkaita ja efektit kohdillaan. Kaiken tämän päälle sulavasti liikkuvat hahmot ovat VALTAVIA. On hypnoottista katsoa jättiläiskalan leijuvan ilmassa, massiivisen hummerin leikkivän helmellä ja kymmeniä metrejä pitkän merikäärmeen hyökkäävän yleisön sekaan.

Esityksessä on jotain samaa kuin niissä luontodokumenttipätkissä, joita jää tuijottamaan, koska kyseessä on se maailman suurin valas, valtavin sardiiniparvi tai se kaikista suurin puunrunko. Suuret asiat ovat aina saaneet ihmiset ihmettelemään – pysähtymään paikoilleen.

Plasticiens Volants -ryhmän Perle Helsingissä Taiteiden yönä 21.8.

Larissa Lounassalo, Taiteiden yön ja kaupunkitapahtumien tuottaja, joka vietti elokuun ensimmäisen viikonlopun kummipoikansa Reinon kanssa, koska epäili sen olevan mahdollista seuraavan kerran vasta syyskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti